Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Voorproefje ‘Minje’ tijdens Vestingval

Tijdens het tiendaagse kunstevenement Vestingval in Elburg (van 30 mei tot en met 8 juni) zijn er in Museum Sjoel Elburg vier werken te zien van de Amsterdamse kunstenaar Sam Drukker. Als voorproefje van de later dit jaar te houden expositie ‘Minje’.

Van 20 september 2019 t/m 4 januari 2020 maakt Museum Sjoel Elburg ruimte voor de volledige ‘Minje’, te weten tien portretten en achttien tekeningen van joodse mannen die de Tweede Wereldoorlog nog bewust hebben meegemaakt. De in Amsterdam woonachtige kunstenaar Sam Drukker (1957) portretteerde deze tien joodse mannen tussen 2012 en 2014, toen zij tussen de 84 en 104 jaar waren. Minje (Jiddisch voor minjan) verwijst naar het minimumaantal volwassen joodse mannen dat nodig is voor een gebedsdienst in de synagoge.

Natuurlijk kan gedurende Vestingval ook zowel de vaste expositie (die doorloopt op de vernieuwde vrouwengalerij) als de wisseltentoonstelling worden bezocht. De wisseltentoonstelling Sjier Hasjiriem biedt fraai werk van beeldhouwer Feico Hajonides en textielkunstenares Jackie Howard, die beiden het Hooglied hebben verbeeld.

Check hier de openingstijden van Museum Sjoel Elburg!