Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Touchscreens in museum Sjoel Elburg

Het museum Sjoel Elburg is twee z.g. touchscreens rijker. Onder het toeziend oog van voorzitter The van Ledden stelde mevr. Van Geuns uit Tilburg met een druk op de knop de schermen in werking. Zij was daartoe uitgenodigd omdat zij een aantal belangrijke Joods religieuze voorwerpen aan het museum in bruikleen heeft gegeven.

Touchscreens zijn computerschermen op een voetstuk die op een zelfde manier werken als de bekende mobiele telefoons en tablets. Ze staan voor de schatkamer van het museum de Joods religieuze voorwerpen staan opgesteld. Door het aanraken van afbeeldingen van deze voorwerpen op een scherm krijgt de bezoeker informatie over de voorwerpen.

Elk jaar bezoeken veel schoolklassen het museum als onderdeel van het educatieve programma. De nieuwe aanraakschermen gaan een belangrijke rol spelen bij de lessen en opdrachten die leerlingen aangeboden krijgen tijdens hun schoolbezoek aan het museum.

De touchscreens zijn financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Elburg, het Rabofonds, het Prins Bernhardfonds, het weeshuis van de NH kerk Elburg, het Vicariefonds en de Stichting Vrienden Museum Sjoel Elburg. Het heeft de vrijwilligers van het museum vele uren gekost om het bijbehorende computerprogramma te vullen met foto’s van de voorwerpen en het verzamelen, schrijven en inbrengen van de bijbehorende informatie.