Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Striptease in Zuiderwalstraat 11

De plannen voor uitbreiding, verbouw en herinrichting zijn al weer een paar jaar oud. In de afgelopen periode is veel tijd en energie geïnvesteerd in het uitwerken van de plannen, het genereren van de benodigde financiën, het aanvragen van vergunningen enz, enz… Dit alles in gespannen afwachting van het ‘echte ‘ werk.

Op donderdag 9 november 2017 is eindelijk daadwerkelijk begonnen met de uitvoering van een en ander, te weten het strippen van het belendende pand Zuiderwalstraat 11. Er is nu geen weg meer terug. Laten we hopen dat alles verder naar wens verloopt en dat het vernieuwde museum op 6 juni 2018 feestelijk geopend gaat worden.

Dit strippen gebeurt - om kosten te sparen - door eigen vrijwilligers. Professioneel klusser Reijer Spaan heeft een team samengesteld bestaande uit kerels die volgens hem ‘wat kunnen’: Gerard v.d. Laan, Rijk v.d. Poll, Tony Zoet, Wim Schenk, Jan de Zwaan. Jetze Kuipers en Tom Bergstra. Op genoemde donderdag is een deel van het team aan het werk gegaan met het ontmantelen van Zuiderwalstraat 11. De heren zagen kans om in één ochtend een grote hoeveelheid hout uit het pand te slopen, ruim voldoende om één container te vullen.

Natuurlijk is er ook geschaft. Gezien het bijzondere moment werd de koffie opgeleukt met taart!