Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Jip van Wijngaarden bezoekt Sjoel Elburg

Jip van Wijngaarden bezoekt Sjoel Elburg

Actrice Jip van Wijngaarden, bekend van haar hoofdrol in het dagboek van Anne Frank, heeft op woensdag 24 januari 2007 een bezoek gebracht aan Elburg. Als lid van het Comité van Aanbeveling van Sjoel Elburg stelde Jip van Wijngaarden zich persoonlijk op de hoogte van de vorderingen van de plannen voor het museum.

Jip van Wijngaarden bezocht samen met bestuurslid van de Stichting mevrouw Christina Floor de synagoge in Elburg, de joodse begraafplaats, het gemeentemuseum en diverse andere plaatsen met een joodse achtergrond. Zij liet zich bijzonder lovend uit over de Elburgse plannen. “Ik ben zo onder de indruk van al het werk dat jullie hebben verricht, het is een bemoediging voor alles waar we mee bezig zijn,” schreef ze na afloop van haar bezoek. “Ik heb een heerlijke dag gehad in Elburg.”

Mevrouw Combes-Van Wijngaarden, tegenwoordig woonachtig in Frankrijk, is nu actief als kunstschilder. Zij reageerde enthousiast op het verzoek om haar schilderijen in Elburg te exposeren bij de opening van het joods museum.