Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

In sneeuwas en prikkeldraadijs

Tien is het minimumaantal van tien joodse mannen dat nodig is voor een joodse gebedsdienst. Tien staat symbool voor een gemeenschap, die bij vreugde en verdriet samenkomt en elkaar steunt. Tien leerlingen van de theaterklas van het Van Kinsbergen college brengen in Elburg een eerbetoon aan de slachtoffers van de Holocaust.

Volgens het artikel in De Stentor weten de leerlingen van de theaterklas zich geïnspireerd door het verhaal van de familie Steinhauer, die kort in Elburg heeft gewoond en de oorlog niet overleefde. Dit vertelde ook Jan Swager in zijn openingstoespraak.

De theaterklas sluit het eerbetoon af met een gedicht van Dinah Krijgsman, dramadocent aan het Van Kinsbergen college.

WIE WEET NOG DE KLANK VAN MIJN LIEFDE
HOE IK DANSTE OP MIJN LEVENSWIJS
WIE WEET NOG DE KLEUR VAN MIJN WANGEN
WARM VAN KINDERDROOM EN VERLANGEN
NU BEVROREN IN ZWART EN IN GRIJS
IN SNEEUWAS EN PRIKKELDRAADIJS

ALSOF IK NOOIT BEN GEBOREN
BEN IK TENIET GEDAAN
IK BEN VERDWENEN, VERLOREN
HERDENK MIJN NAAM

De foto’s van het optreden van de theaterklas zijn van Hendrik Ribot.
De volledige herdenking van LOEmedia is hier te zien.