Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Herdenkingsconcert “Bevroren tranen” zaterdag 25 april 2015

Wat kan u verwachten? Hoe is het zo gekomen?

Het zou ooit een optreden worden op een bevrijdingsfestival. Het werd met het inhoudelijke lied “De treinen hebben kleur” dat Maarten Peters schreef tijdens de Kosovo crisis in 1999, een zeer indringende bijdrage aan de 4 mei herdenking op het terrein van kamp Westerbork.  Sindsdien schrijft en zingt hij elk jaar een nieuw lied. Noodzaakliedjes. Hij heeft ze verzameld onder de titel “Bevroren tranen”. Hij is uitgenodigd om zijn liederen te zingen op heel bijzondere plaatsen en gelegenheden zoals op het Vrouwenkamp Ravensbrück, de Nederlandse ambassade in Berlijn maar ook op speciaal verzoek voor Britse Veteranen. Maarten Peters is theater maker in hart en ziel en liedjes schrijver voor artiesten zoals Liesbeth List, Rob de Nijs, Margriet Eshuijs en vele anderen. Hij heeft voor deze gelegenheid een unieke muziek voorstelling samengesteld met zijn gezelschap. Zo zal hij naast het zingen van zijn liederen vertellen over ontmoetingen met mensen en gebeurtenissen die hem inspireerde tot het schrijven van dit unieke repertoire dat zowel troost en hoop geeft, voor jong en oud. Hij vertelt de verhalen met korte filmpjes en voorziet zijn liederen van mooie beeldcollages. In de komende tijd zal er veel worden stil gestaan bij het feit dat het nu zeventig jaar geleden is dat er een eind kwam aan een donkere periode in onze geschiedenis. Dit programma is dan ook gemaakt om hier bij stil te staan, terug te kijken maar ook zeker vooruit. Een waarachtig unieke voorstelling. Zoals Dirk Mulder, directeur van het Herinneringscentrum Westerbork het zo mooi omschrijft:

“Hij slaat met zijn teksten een arm om de overlevenden en nabestaanden van vervolging en verzet. Ze geven vorm aan de verwerking van het verleden, ze zijn een handreiking om gevoelens en gedachten een weg te geven. Maar evenzeer hebben zij een actuele zeggingskracht en daardoor zijn ze ook aansprekend voor jongeren. Hij maakt met zijn liedjes duidelijk dat oorlog en vervolging niet in 1945 zijn geëindigd en stelt daarbij de wezenlijke vraag” Wat zou ik doen”.

Plaats: Ichthuskerk, Vrijheidsstraat 1 8081 XD Elburg. Website. http://www.pkn-elburg.nl/Tijd: Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.  Voorverkoop online via de websites van Museum Sjoel Elburg en Museum Elburg en aan de kassa van de beide musea. Prijzen: volwassenen € 12,50, inclusief een kopje koffie of thee, jongeren t/m het VO  €  5,00. Aan de zaal € 15,00 en  € 7,50. De kaartverkoop start half januari.

Meer informatie op :https://www.facebook.com/bevrorentranen /www.bevrorentranen.nl itunes  CD Bevroren tranen   http://Itunes.apple.com/nl/album/bevroren-tranen/id460062334?uo=4