Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Frederieke Jeletich-Visser neemt afscheid

Na een samenwerking van zeventien jaar heeft kunsthistoricus en cultureel ondernemer Frederieke Jeletich-Visser afscheid genomen van Museum Sjoel Elburg. “Je hebt niet alleen de basis gelegd voor de vaste tentoonstelling, maar ook al je creativiteit aangewend voor maar liefst 25 tijdelijke exposities”, zei de voorzitter van het bestuur Jan Swager bij haar vertrek op 7 december 2020.

Sinds 2003 maakte Museum Sjoel Elburg dankbaar gebruik van de deskundigheid en het uitgebreide netwerk van Frederieke Jeletich. Tijdens haar afscheid kreeg ze dan ook flink de lof toegezwaaid vanwege haar betrokkenheid, expertise en communicatieve opstelling – eigenschappen waarmee ze Museum Sjoel Elburg op de kaart zette. Als dank kreeg ze een “doosje” tentoonstellingen aangeboden, met daarin kaarten van alle 25 tentoonstellingen die mede dankzij haar inzet in Museum Sjoel Elburg werden gerealiseerd.

De 25e tentoonstelling kreeg als titel “Vermoorde kunst” en liep eind november af. Deze was uniek en groot opgezet vanwege het herdenkingsjaar 75 jaar vrijheid. “Vermoorde kunst” werd georganiseerd in samenwerking met het Noord-Veluws Museum in Nunspeet.