Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Elburgse musea op film vastgelegd

Dankzij een subsidie van de gemeente Elburg kon in elk van de tien Elburgse musea een promotiefilm worden opgenomen. Deze filmpjes zijn op de website Bezoek-Elburg.nl te zien. Juist in deze tijd is het belangrijk ook online zichtbaar te zijn en potentiële bezoekers een goed beeld te geven van je museum.

Het jaar 2021 was voor de Elburgse musea een lastige tijd. De eerste vijf maanden van het jaar waren de musea voor een tweede keer verplicht gesloten en dus werden bezoekersinkomsten gemist. Evenementen en tentoonstellingen werden verschoven of afgelast. Ondanks de beperkingen van de coronacrisis werd er niet bij de pakken neergezeten.

Bureau Hanze
Het lokale communicatiebureau Bureau Hanze werd door de musea in de arm genomen om inhoudelijk mee te denken over de boodschap en het proces te begeleiden. Colin Pelleboer (eigenaar): “Juist in deze tijd is het belangrijk ook online zichtbaar te zijn en potentiële bezoekers een goed beeld te geven van je museum. De video's zijn gefilmd vanuit het perspectief van de bezoeker en geven een uniek inkijkje alle musea. Daarnaast geeft het in korte tijd een mooi sfeerbeeld van elk museum.”

Blij
Wilma Seijbel (Nationaal Orgelmuseum, voorzitter van de werkgroep public relations van de gezamenlijke musea): ”We zijn bijzonder blij met het eindresultaat. De films geven aan de ‘technische’ informatie over de musea op Bezoek-Elburg (openingstijden, adres, korte inhoudsbeschrijving van de collectie) een extra dimensie. Hopelijk worden hierdoor nog veel meer mensen verleid om een bezoek aan Elburg en de musea te brengen, want als je een dagje uit bent wil je ook weten wat er zoal te beleven valt. Nu kunnen mensen vanuit hun huis of vakantieadres alvast een eerste impressie krijgen en al van tevoren plannen maken.”

Stichting Museumstad Elburg
Het filmproject is een van de eerste zichtbare uitingen waarmee de Stichting Museumstad Elburg naar buiten wil treden. De stichting werd een aantal jaren geleden opgericht met het doel om als Elburgse musea meer te gaan samenwerken en elkaar zo te versterken. Zo loopt momenteel bijvoorbeeld ook een gezamenlijke wintercampagne via Visit Veluwe  - betaald door een subsidie die vanuit de stichting is aangevraagd bij een landelijk (corona)fonds.

Collectief
De musea die in het collectief samenwerken zijn: Museum Elburg, Nationaal Orgelmuseum, Museum Sjoel Elburg, Museumsmederij De Hoefhamer, Bakkersmolen De Tijd, de Visafslag, de Groene Kruidhof, Artilleriemuseum, Museum Korps Rijdende Artillerie en de Botterstichting.

 

De fotocollage is gemaakt door Lusine Grigoryan.