Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Daphne Wieteler 100.000ste bezoeker van Sjoel Elburg.

Maandag 26 oktober jl. ontving Museum Sjoel Elburg de honderdduizendste bezoeker sinds de opening in 2008!!!Het was Daphne Wieteler, één van de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wildemaet uit Elburg. De leerlingen bezochten het museum in het kader van de zgn. erfgoedleerlijn voor basisscholen, een leerlijn die enige jaren geleden is samengesteld door de stichting Edu-art van de Provincie Gelderland.

De klas onder leiding van meester Rynco Pierik werd om 09.30 uur buiten welkom geheten door museumvoorzitter Theo van Ledden, die de verbaasde leerlingen vertelde dat het feest was en dat daarom de vlag uit hing en dat er voor iedereen binnen taart klaar stond. Daarna nodigde hij Daphne uit haar naam op een bord te schrijven waardoor zij officieel de honderdduizendste bezoeker van het museum werd!

Na het nuttigen van taart en fris gingen de leerlingen naar de educatieve ruimte waar ze ‘les’ kregen over de geschiedenis van joods Elburg en over de joodse godsdienst. De verwerking van verhalen vond plaats in de vorm van opdrachten in het museum en de joodse begraafplaats.

Na afloop kregen alle leerlingen een fraaie sleutelhanger cadeau.

Het educatieve programma in Museum Sjoel Elburg is een groot succes. Vorig schooljaar bezochten maar liefst 1300 leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs het museum in de Graaf Hendriksteeg. Ongeveer een op de tien bezoekers is een leerling. Een zeer belangrijke doelgroep voor een museum dat voor de exploitatie grotendeels afhankelijk is van de entreegelden!