Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Lezing Prof. Dr. Herman Selderhuis

Naar aanleiding van de spraakmakende tentoonstelling ‘Christendom en antisemitisme’ is een aantal sprekers uitgenodigd om over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme te spreken.

Als tweede in de reeks spreekt professor Herman Selderhuis over het thema ‘Genade alleen. Maar niet voor joden?’ Professor Selderhuis is als hoogleraar kerkgeschiedenis verbonden aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en is directeur van Refo500.In zijn lezing gaat hij in op de vraag hoe het komt dat Luther zoveel over genade en over de Schrift alleen spreekt en tegelijk zich zo negatief over joden uitlaat. Hoe kwam hij daartoe en wat betekent dat voor ons?

Donderdag 2 november 2017
Hervormd Kerkelijk Centrum, Van Kinsbergenstraat 2, Elburg
Aanvang 19.30 uur

De toegang is gratis is. Na afloop wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.
Parkeren: beperkte parkeergelegenheid op het kerkplein. Ruime parkeergelegenheid aan de Zwolscheweg, 200 meter lopen naar het HKC.

In de tentoonstelling ‘Christendom en antisemitisme’ worden twee millennia christendom en antisemitisme onderverdeeld in drie periodes: het Jodendom en christendom in de eerste eeuwen, de Reformaties en visies op joden in de 16e en 18e eeuw, en christendom en modern antisemitisme. De opzet van de tentoonstelling sluit daarmee nauw aan bij de doelstelling van Museum Sjoel Elburg om historische onderwerpen zó te presenteren dat ze relevant zijn voor het heden.