Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Lezing Dr. Ewoud Sanders

Naar aanleiding van de spraakmakende tentoonstelling ‘Christendom en antisemitisme’ is een aantal sprekers uitgenodigd om over de complexe dynamiek tussen christendom en antisemitisme te spreken.

Als derde in de reeks spreekt dr. Ewoud Sanders, journalist en historicus over het thema  “Levi’s eerste kerstfeest”.  Sinds het begin van de 19de eeuw zijn er in Nederland ruim tachtig protestantse -en rooms-katholieke jeugdverhalen over jodenbekering verschenen. Boeken waaruit  liefde voor het Joodse volk spreekt maar die tegelijkertijd ook niet vrij zijn van antisemitisme.

Donderdag 30 november 2017
Gebouw Rehoboth, Bloemstraat 18, Elburg
Aanvang 19.30 uur

De toegang is gratis is. Na afloop wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.
Parkeren: Ruime parkeergelegenheid aan de Zwolscheweg, 250 meter lopen naar Gebouw Rehoboth.

In de tentoonstelling ‘Christendom en antisemitisme’ worden twee millennia christendom en antisemitisme onderverdeeld in drie periodes: het Jodendom en christendom in de eerste eeuwen, de Reformaties en visies op joden in de 16e en 18e eeuw, en christendom en modern antisemitisme. De opzet van de tentoonstelling sluit daarmee nauw aan bij de doelstelling van Museum Sjoel Elburg om historische onderwerpen zó te presenteren dat ze relevant zijn voor het heden.