Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Bonhoeffercursus in Museum Sjoel Elburg is vol!

Vol! De cursus ‘Dietrich Bonhoeffer in een tijd van Jodenvervolging’ die prof. dr. Gerard den Hertog op 8 en 22 november en 6 december in Museum Sjoel Elburg verzorgt in het kader van het vijftienjarig jubileum van het museum, is volgeboekt! Nieuwe aanmeldingen kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

Dietrich Bonhoeffer was een vooraanstaand Duits kerkleider, theoloog van de Belijdende Kerk, en betrokken bij de samenzwering tegen Hitler. Hij werd in Nederland pas echt opgemerkt nadat in 1952 zijn boekje ‘Leven in gemeenschap’ uitkwam. Bij een breder publiek werd Bonhoeffer bekend omdat hij betrokken was bij de voorbereidingen voor de aanslag op Hitler van 20 juli 1944. Hij werd gearresteerd en net voor het einde van de oorlog (9 april 1945) in concentratiekamp Flossenbürg terechtgesteld.

De cursus ‘Dietrich Bonhoeffer in een tijd van Jodenvervolging’ wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg. De cursusavonden zijn op de woensdagen 8 en 22 november en 6 december 2023 van 19.30-21.30 uur.