Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

Bestel het indringende boek “Vermoorde kunst”

Bestel het indringende boek “Vermoorde kunst”

Ter gelegenheid van de tentoonstelling “Vermoorde kunst” verschijnt het boek “Vermoorde kunst. Werk van vermoorde joodse kunstenaars” – het rijk geïllustreerde en indringende verhaal over kunstenaars die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Hun werk zien en hun levens lezen is een vorm van gedenken.

In deze begeleidende publicatie vertelt Edward van Voolen, oud-conservator van het Joods Historisch Museum in Amsterdam, het indrukwekkende verhaal over het onvoorstelbare lot dat vele joodse kunstenaars in Nederland trof. Linda Horn beschrijft de levens van het kunstenaarsechtpaar Else Berg en Mommie Schwarz.

Het boek is een gezamenlijke uitgave van Van Spijk Art Books, het Noord-Veluws Museum in Nunspeet en Museum Sjoel Elburg. Het boek telt 96 bladzijden en heeft een formaat van 18x25 cm. Het boek kost € 17,50, inclusief verzendkosten en is te bestellen door het invullen van onderstaand formulier en overschrijving van € 17,50 op bankrekening NL 48 RABO 0115 5142 60 ten name van Museum Sjoel Elburg, Graaf Hendriksteeg 2, 8081 CH Elburg.

Donateurs en leden van de Club van 100 van de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg ontvangen binnenkort informatie hoe zij het boek kunnen bestellen. Ook vrijwilligers van Museum Sjoel Elburg ontvangen bericht hoe zij het boek kunnen bestellen.