Elburg

Op de tentoonstelling ‘Gestileerde emoties. Abstracties in acryl’ van Henny Leuven hangt het doek ‘Elburg’, een geschenk van Henny Leuven aan Museum Sjoel Elburg. De kunstenaar verbeeldt hiermee in Nederlandse en Hebreeuwse letters de ontwikkeling van de stad Elburg en van de Joodse gemeenschap in Elburg door de geschiedenis heen.

Lees verder

Henny Leuven in de sjoel op 30 maart en 13 april

Momenteel loopt in ons museum de tentoonstelling ‘Gestileerde emoties. Abstracties in acryl’ van Henny Leuven. Op de zaterdagen 30 maart en 13 april 2024 is Henny Leuven aanwezig om een toelichting te geven op zijn schilderijen. In drie rondes, om 11:30 uur, 12:30 uur en 14:00 uur, kunnen bezoekers aansluiten.

Lees verder

De tegendraadse koe, de held

Tot en met 4 mei 2024 presenteert Museum Sjoel Elburg ‘Gestileerde emoties’, abstracties in acryl van Henny Leuven. Kunstenaar Henny Leuven vertolkt met zijn schilderijen aangrijpende en persoonlijke gevoelens over het leed van het Joodse volk. Stuk voor stuk unieke schilderijen, die voor het eerst in Elburg te zien zijn.

Lees verder

Waarom Elburg geen Stolpersteine heeft

Aan gidsen in Elburg wordt vaak gevraagd waarom Elburg geen struikelstenen heeft bij de panden waar Joden hebben gewoond. De Duitse kunstenaar Demnig bedacht de Stolpersteine, wat in het Nederlands vertaald is met struikelstenen. Waar komt het leggen van deze stenen vandaan en waarom doen we dit in Elburg niet?

Lees verder